Return   Facebook

The Universal House of Justice

Ridván 1997

To the Bahá’ís of the World

Dearly loved Friends,

Επικροτούμε με ευγνώμονες καρδιές την ενθουσιώδη ανταπόκριση από όλες τις ηπείρους στο Τετραετές Σχέδιο που ξεκίνησε το περασμένο Ρεζβάν.

Οι συζητήσεις των Ηπειρωτικών Συμβούλων και των Εθνικών Πνευματικών Συμβουλίων ξεκίνησαν μια εκτεταμένη διαδικασία σχεδιασμού συμπεριλαμβάνοντας επίσης μέλη του Βοηθητικού Σώματος και Τοπικά Πνευματικά Συμβούλια. Μέσω αυτής της διαδικασίας διαμορφώθηκε ο εθνικός και περιφερειακός χαρακτήρας των παράγωγων σχεδίων. Αλλά αυτή η παγκόσμια πρακτική προσέφερε περισσότερα από το να παραγάγει χαρακτηριστικά προγράμματα για τις διάφορες χώρες. Προώθησε επίσης τη σχέση συνεργασίας των δύο χεριών της Διαχειριστικής Τάξης, ένας πολύ ευπρόσδεκτος οιωνός για τις νίκες που αναμένονται να σημειωθούν.

Ένα σημάδι της άμεσης επίδρασης του Σχεδίου υπήρξε η ταχύτητα με την οποία έγιναν βήματα για την ίδρυση σχεδόν διακοσίων εκπαιδευτικών ινστιτούτων στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών. Πολλά από αυτά ξεπέρασαν κατά πολύ το επίπεδο σχεδιασμού της οργάνωσής τους. Βρίσκονται ήδη σε λειτουργία και προσφέρουν τα πρώτα τους μαθήματα. Επιπλέον, όσον αφορά τη μετακίνηση σκαπανέων μέσα στη χώρα τους και στο εξωτερικό και των ταξιδιωτών δασκάλων, την αυξημένη προσοχή που δόθηκε από άτομα στο να εξουσιοδοτήσουν δασκάλους, τις προετοιμασίες που έγιναν για να εξασφαλιστεί ο σχηματισμός Τοπικών Πνευματικών Συμβουλίων μόνο την πρώτη μέρα του Ρεζβάν, τις αυξημένες προσπάθειες να γίνουν τακτικές πνευματικές συγκεντρώσεις, τις εκτεταμένες προσπάθειες για τη χρησιμοποίηση των τεχνών στο έργο της διδασκαλίας και στις δραστηριότητες των κοινοτήτων -- σε όλες αυτές τις περιπτώσεις φάνηκε η ζωηρή επίγνωση των φίλων ότι έχει σημασία να δώσουν προσοχή στις απαιτήσεις του κύριου στόχου του Σχεδίου που είναι να επιφέρουν μια σημαντική εξέλιξη στη διαδικασία εισόδου κατά στρατιές.

Ούτε μπορούμε να παραλείψουμε την αναγνώριση άλλων εξελίξεων στη διάρκεια του περασμένου χρόνου οι οποίες επιβεβαίωσαν την υψηλή αξία των πολλαπλών προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την παγκόσμια κοινότητά μας και των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν. Ανάμεσα σε αυτές, για να αναφέρουμε μερικές, ήταν: η απόκτηση του διαμερίσματος στη λεωφόρο Camoens 4 στο Παρίσι όπου ο αγαπημένος Κύριος, ο Αμπντολ-Μπαχά, διέμενε στη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής Του στην πόλη. Η ειδική σύνοδος του Ομοσπονδιακού Σώματος των Βουλευτών στη Βραζιλία για τον εορτασμό της 75ης επετείου από την εμφάνιση της Μπαχάι Πίστης σε εκείνη τη χώρα - μια εξαιρετική, επίσημη περίσταση στην οποία ήταν παρούσα η Αματολ-Μπαχά Ρουχιέ Χανούμ ως επίτιμη προσκεκλημένη. Η εγκαινίαση τον περασμένο Ιούλιο της έδρας της Μπαχάι Διεθνούς Κοινότητας στο Παγκόσμιο Δίκτυο, με τον τίτλο ‘Ο Μπαχάι Κόσμος’, που μέχρι τώρα έχει δεχτεί από περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές πάνω από 50000 επισκέψεις, μέσο όρο 200 την ημέρα.

Μια εξίσου σημαντική εξέλιξη, η κατασκευή των έργων στο Όρος Κάρμηλος, διατήρησε μια εκπληκτική ταχύτητα που φάνηκε περισσότερο με την ολοκλήρωση της μαρμάρινης κιονοστοιχίας του Κέντρου για τη Μελέτη των Κειμένων, με την ανέγερση του Κτιρίου του Διεθνούς Διδασκαλικού Κέντρου μέχρι το έβδομο επίπεδό του και με τη συνεχή ανάδυση των εκτεταμένων χαρακτηριστικών στοιχείων των Επιπέδων του Μαυσωλείου του Μπαμπ. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναφερθεί το μερικό χαμήλωμα του τμήματος του δημόσιου δρόμου πάνω στο οποίο θα περάσει η γραμμή των επιπέδων, η απόκτηση και επακόλουθη κατεδάφιση του κτιρίου στους πρόποδες του βουνού το οποίο αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο που θα έπρεπε να καταρριφτεί για να γίνει δυνατή η ολοκλήρωση των χαμηλότερων επιπέδων μέσα από τα οποία ανεβαίνει η ένδοξη διάβαση μέχρι το ιερό Οικοδόμημα και πέρα από αυτό ως την κορυφή του Όρους του Θεού.

Μεγάλη σχέση με την πρόοδο που περιγράφηκε ήταν η διατήρηση του επιπέδου των εισφορών στο Ταμείο των Έργων του Τόξου οι οποίες εκπλήρωσαν το στόχο που είχε τεθεί για το περασμένο έτος. Σαφώς, οι οικονομικές απαιτήσεις σε αυτή την περίπτωση καλύπτονται με ακατάπαυστο ηρωισμό τόσο από τους πλούσιους όσο και από τους φτωχούς και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και στα χρόνια που υπολείπονται. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πρέπει να καταβληθεί μια παράλληλη προσπάθεια εξίσου επίμονη και σταθερή από τα Συμβούλια και τους φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο για την κάλυψη των κρίσιμων αναγκών του Μπαχάι Διεθνούς Ταμείου.

Ένα τέτοιο ευοίωνο ξεκίνημα του Τετραετούς Σχεδίου όπως αυτό που ζήσαμε δεν μπορεί παρά να εμπνεύσει πεποίθηση στις καρδιές των μελών της παγκόσμιας κοινότητάς μας ότι διαθέτουν πλήρως τα εφόδια να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις του όπως υπογραμμίζονται στα μηνύματα που το εισήγαγαν και όπως αναπτύσσονται στα σχέδια που υιοθετήθηκαν από τα αντίστοιχα Συμβούλια. Μια περαιτέρω ενθάρρυνση που εκτιμάται ιδιαίτερα καθώς εισερχόμαστε σε αυτό το δεύτερο έτος είναι ότι οι συνθήκες έχουν καταστήσει δυνατό τον εκ νέου σχηματισμό του Εθνικού Πνευματικού Συμβουλίου της Ρουάντα. Με αυτή τη νίκη επί της κρίσεως θα ανέλθει στα 175 ο αριθμός των Εθνικών Πνευματικών Συμβουλίων που θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην Όγδοη Διεθνή Μπαχάι Συνέλευση στο Μπαχάι Παγκόσμιο Κέντρο. Ελπίζουμε πολύ ότι μέχρι τότε, στο μέσον ακριβώς του Σχεδίου, ο Μπαχάι κόσμος θα έχει κάνει ένα μείζον άλμα μπροστά όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπινων πόρων του, την ωρίμανση των Πνευματικών του Συμβουλίων και την εξέλιξη των τοπικών του κοινοτήτων!

Η ευκαιρία που προσφέρεται από το σύντομο χρονικό διάστημα πριν από το τέλος του αιώνα είναι πολύτιμη πέραν κάθε αμφιβολίας. Μόνο μια ενωμένη και σταθερή προσπάθεια από την πλευρά των φίλων παντού για την προώθηση της διαδικασίας εισόδου κατά στρατιές αρμόζει σε μια τέτοια ιστορική στιγμή. Ευθύνες επιτακτικές και αναπόφευκτες βαραίνουν κάθε θεσμό, κάθε μέλος της κοινότητας που αγωνίζεται για τον προορισμό που της έχει υποσχεθεί ο Θεός. Καθώς δεν υπάρχει παρά μόνο ένα σύντομο διάστημα για την επίτευξη ενός τεράστιου στόχου, δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος, να μην χαθεί καμιά ευκαιρία. Να είστε βέβαιοι, αγαπημένοι φίλοι, ότι οι στρατιές του Βασιλείου του Αμπχά είναι έτοιμες να σπεύσουν προς υποστήριξη οποιουδήποτε σηκωθεί να προσφέρει τις πράξεις υπηρεσίας του ή της στο αποκαλυπτικό δράμα αυτών των βαρυσήμαντων ημερών.

 

Windows / Mac