Return   Facebook   Zip File

Arabic

1

OI HENGEN POIKA!

Ensimmäinen neuvoni on tämä: Olkoon sinulla puhdas, hyväntahtoinen ja säteilevä sydän, jotta osanasi olisi ikiaikainen valtakunta, katoamaton ja ikuinen.

2

OI HENGEN POIKA!

Oikeudenmukaisuus on Minulle kaikkea muuta rakkaampi. Älä hylkää sitä, jos ikävöit Minua, äläkä luovu siitä, jotta voin luottaa sinuun. Se ohjaa sinua näkemään omien silmiesi eikä toisten silmien avulla, saavuttamaan tietoa oman ymmärryksesi eikä toisten ymmärryksen avulla. Tutki sydämessäsi, millainen sinun tulisi olla. Totisesti, oikeudenmukaisuus on lahjani sinulle ja osoitus armeliaisuudestani. Pidä se aina mielessäsi.

3

OI IHMISEN POIKA!

Iankaikkiseen olemukseeni ja oman sisimpäni ikuisuuteen verhoutuneena tunsin rakastavani sinua. Siksi Minä loin sinut ja kaiversin oman kuvani sinuun ja paljastin sinulle kauneuteni.

4

OI IHMISEN POIKA!

Sinun luomistasi Minä rakastin, siksi sinut loin. Rakasta siis Minua, jotta voisin mainita nimesi ja täyttää sielusi elämän hengellä.

5

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Rakasta Minua, että Minäkin voisin sinua rakastaa. Ellet sinä rakasta Minua, ei Minun rakkauteni voi mitenkään sinua saavuttaa. Tiedä tämä, oi palvelija.

6

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Minun rakkauteni on paratiisisi, yhtymisesi Minuun on taivaallinen kotisi. Käy sinne viivyttelemättä. Tämä on päämäärä, joka on sinulle annettu taivaallisessa valtakunnassamme ja ylhäisessä kuningaskunnassamme.

7

OI IHMISEN POIKA!

Jos rakastat Minua, unohda itsesi. Jos tahdot tuottaa Minulle iloa, älä ajattele omaasi, niin että sinä kuolisit Minussa ja Minä ikuisesti eläisin sinussa.

8

OI HENGEN POIKA!

Voit saavuttaa rauhan vain itsesi kieltämällä ja kääntymällä Minun puoleeni, sillä sinun tulee ylistää Minun nimeäni eikä omaasi, luottaa Minuun eikä itseesi, koska tahtoni on, että Minua yksin rakastetaan yli kaiken.

9

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Rakkauteni on linnoitukseni. Joka tähän linnoitukseen käy, on turvassa ja suojattuna, joka siitä pois kääntyy, on eksyvä ja tuhoutuva.

10

OI ILMAISUN POIKA!

Sinä olet Minun linnoitukseni. Käy tähän linnoitukseen, että olisit turvassa. Minun rakkauteni on sinussa. Tiedä se, että voisit löytää Minut läheltäsi.

11

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Sinä olet valaisimeni ja Minun valoni on sinussa. Anna sen loistaa kirkkaana äläkä etsi muita kuin Minua, sillä Minä olen luonut sinut rikkaaksi ja ollut sinulle laupias.

12

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Voimakkain käsin sinut muovailin ja loin sinut väkevin sormin, sinuun kätkin valoni todellisuuden. Tyydy siihen äläkä etsi muuta, sillä Minun työni on täydellinen ja käskyni velvoittava. Älä emmi äläkä epäile sitä.

13

OI HENGEN POIKA!

Rikkaaksi Minä sinut loin, miksi saatat itsesi köyhyyteen? Jaloksi Minä sinut tein, miksi alennat itsesi? Tiedon sisimmästä Minä saatoin sinut olevaisuuteen, miksi etsit tietoa muilta kuin Minulta? Rakkauden savesta Minä sinut muovailin, kuinka voit olla tekemisissä muiden kuin Minun kanssani? Käännä katseesi omaan itseesi, että löytäisit Minut sisimmästäsi, mahtavana, voimakkaana, itsestään olevana.

14

OI IHMISEN POIKA!

Olet omaisuuttani, eikä Minun omaisuuteni tuhoudu. Miksi siis pelkäät tuhoutuvasi? Olet valoni, eikä Minun valoni koskaan sammu. Miksi siis pelkäät sammumista? Olet kirkkauteni, eikä Minun kirkkauteni himmene. Olet viittani, eikä Minun viittani koskaan kulu. Pysy siis lujana rakkaudessasi Minuun, että löytäisit Minut kirkkauden valtakunnasta.

15

OI ILMAISUN POIKA!

Käännä kasvosi Minun kasvoihini ja hylkää kaikki paitsi Minut, sillä Minun valtakuntani pysyy eikä Minun kuningaskuntani katoa. Jos etsit muuta kuin Minua, niin turhaan olet etsivä, vaikka vaeltaisit ikuisesti läpi maailmankaikkeuden.

16

OI VALON POIKA!

Unohda kaikki paitsi Minut ja ole yhteydessä henkeeni. Tämä on Minun käskyni, ole sille kuuliainen.

17

OI IHMISEN POIKA!

Tyydy Minuun äläkä etsi toista auttajaa, sillä Minä yksin voin sinut tyydyttää.

18

OI HENGEN POIKA!

Älä pyydä Minulta mitään, mitä emme sinun osaksesi tahdo, vaan tyydy siihen, mitä olemme sinulle määrännyt, sillä jos siihen tyydyt, on se koituva sinun hyödyksesi.

19

OI IHMEELLISEN NÄYN POIKA!

Olen henkinyt sinuun tuulahduksen omaa henkeäni, jotta olisit rakastajani. Miksi olet hylännyt Minut ja etsinyt toisen rakastetun?

20

OI HENGEN POIKA!

Paljon Minä sinulta vaadin, sitä ei voi unohtaa. Runsaasti osoitan sinulle armoani, sitä ei voi salata. Rakkauteni on rakentanut kotinsa sinuun, sitä ei voi kätkeä. Valoni loistaa kirkkaana sinulle, sitä ei voi himmentää.

21

OI IHMISEN POIKA!

Häikäisevän kirkkauden puuhun Minä olen ripustanut sinulle jaloimmat hedelmät. Miksi olet hylännyt ne ja tyytynyt huonompaan? Palaa takaisin siihen, mikä on oleva parhaaksesi korkeuden valtakunnassa.

22

OI HENGEN POIKA!

Jaloksi olen sinut luonut, mutta sinä olet alentanut itsesi. Ylene jälleen siihen, mihin sinut luotiin.

23

OI KORKEIMMAN POIKA!

Ikuisuuteen Minä kutsun sinua, mutta sinä etsit katoavaa. Miksi olet hylännyt Meidän tahtomme ja seurannut omaasi?

24

OI IHMISEN POIKA!

Älä ylitä rajojasi äläkä vaadi sitä, mikä ei ole sinulle sopivaa. Polvistu Jumalasi, mahtavan ja voimakkaan Herran kasvojen edessä.

25

OI HENGEN POIKA!

Älä kerskaile köyhän edessä, sillä Minä johdatan köyhää hänen matkallaan ja näen sinun pahuutesi ja saatan sinut ikuiseen häpeään.

26

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Miten voisit unohtaa omat vikasi ja tarttua toisten vikoihin? Ken näin tekee, on kiroukseni alainen.

27

OI IHMISEN POIKA!

Älä hiiskahdakaan toisten synneistä niin kauan kuin itse olet syntinen. Jos rikkoisit tämän käskyn, olisit kirottu. Ja tästä todistan Minä.

28

OI HENGEN POIKA!

Totisesti tiedä: Ken kehottaa toisia toimimaan oikeudenmukaisesti, mutta itse tekee vääryyttä, ei ole Minusta, vaikka kantaisikin Minun nimeäni.

29

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Älä syytä ainoatakaan sielua siitä, mistä et soisi itseäsi syytettävän, äläkä puhu toisin kuin toimit. Tämä on käskyni sinulle, ole sille kuuliainen.

30

OI IHMISEN POIKA!

Älä kiellä palvelijaltani mitään, mitä hän sinulta pyytää, sillä hänen kasvonsa ovat Minun kasvoni. Ole siis nöyrä Minun edessäni.

31

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Tee tili teoistasi joka päivä, ennen kuin saat kutsun tilintekoon, sillä kuolema kohtaa sinut ilmoittamatta ja sinut vaaditaan tilille teoistasi.

32

OI KORKEIMMAN POIKA!

Olen tehnyt kuolemasta sinulle ilosanoman tuojan. Miksi murehdit? Olen saattanut valon luomaan loistettaan sinulle. Miksi kätkeydyt siltä?

33

OI HENGEN POIKA!

Valon iloisin viestein sinua tervehdin. Riemuitse! Pyhyyden kartanoon sinut kutsun. Asu siellä, että saisit elää rauhassa ikuisesti.

34

OI HENGEN POIKA!

Pyhyyden henki tuo sinulle jälleenyhtymisen ilosanoman. Miksi murehdit? Voiman henki vahvistaa sinua Hänen asiassaan. Miksi kätkeydyt? Hänen kasvojensa valo johdattaa sinua. Miten voit joutua harhaan?

35

OI IHMISEN POIKA!

Murehdi vain ollessasi etäällä Meistä. Riemuitse vain lähestyessäsi Meitä ja palatessasi luoksemme.

36

OI IHMISEN POIKA!

Riemuitse sydämesi syvyydestä, jotta olisit arvollinen kohtaamaan Minut ja kuvastamaan kauneuttani.

37

OI IHMISEN POIKA!

Älä heitä päältäsi kaunista viittaani äläkä anna pois osuuttasi ihmeelliseen lähteeseeni, jottet joutuisi janoamaan ikuisesti.

38

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Noudata lakejani rakkaudesta Minuun ja luovu omista pyyteistäsi, jos tahdot tuottaa Minulle iloa.

39

OI IHMISEN POIKA!

Älä riko käskyjäni, jos rakastat kauneuttani, äläkä unohda neuvojani, jos tahdot saavuttaa suosioni.

40

OI IHMISEN POIKA!

Vaikka kiitäisit halki mittaamattoman avaruuden ja kulkisit läpi taivaan lakeuden, saavuttaisit rauhan vain noudattamalla käskyjämme ja nöyrtymällä kasvojemme edessä.

41

OI IHMISEN POIKA!

Ylistä Minun asiaani, jotta voin ilmaista sinulle suuruuteni salaisuudet ja valaista sinua iankaikkisuuden valolla.

42

OI IHMISEN POIKA!

Nöyrry Minun edessäni, että armossani saan saapua luoksesi. Nouse asiani puolesta, että vielä maan päällä ollessasi saisit voiton.

43

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Todista Minusta maisessa maailmassani, jotta Minä muistan sinua taivaassani, sillä siten saavat Minun silmäni ja sinun silmäsi lohdun.

44

OI VALTAISTUIMEN POIKA!

Sinun kuulosi on Minun kuuloni, kuule sillä. Sinun näkösi on Minun näköni, näe sillä, että voit sisimmässä sielussasi todistaa Minun ylhäisestä pyhyydestäni ja että Minä voin omassa sisimmässäni todistaa sinun ylevästä asemastasi.

45

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Etsi marttyyrikuolemaa Minun tielläni Minun tahtooni tyytyen ja kiittäen siitä, mitä sinulle säädän, jotta saisit olla kanssani kuninkaallisessa katoksessani kirkkauden asumuksen tuolla puolen.

46

OI IHMISEN POIKA!

Mieti ja ajattele! Tahdotko kuolla vuoteellasi vai tahdotko vuodattaa veresi tomuun marttyyrina Minun polullani ja paljastaa siten Minun herruuteni ja ilmaista Minun valoni korkeimmassa paratiisissa. Valitse oikein, oi palvelija!

47

OI IHMISEN POIKA!

Kauneuteni kautta! Suurempaa kuin maailmankaikkeuden luominen ja molempien maailmojen valo on silmissäni se, että värjäät hiuksesi verelläsi. Ponnistele päästäksesi tähän päämäärään, oi palvelija.

48

OI IHMISEN POIKA!

Kaikella on tunnusmerkkinsä. Rakkauden tunnusmerkki on horjumattomuus käskyissäni ja kärsivällisyys lähettämissäni koettelemuksissa.

49

OI IHMISEN POIKA!

Niin kuin kapinoitsija kaipaa anteeksiantoa ja syntinen armoa, niin kaipaa todellinen rakastaja koettelemuksia.

50

OI IHMISEN POIKA!

Jollet kohtaisi vastoinkäymisiä Minun tielläni, kuinka voisit kulkea niiden polkuja, jotka tyytyvät Minun tahtooni? Jollet joutuisi koettelemuksiin ikävöidessäsi Minun kohtaamistani, kuinka voisi rakkaus kauneuteeni johdattaa sinut valoon?

51

OI IHMISEN POIKA!

Koettelemuksillani Minä johdatan. Näennäisesti ne ovat tulta ja kuritusta, mutta todellisuudessa ne ovat valoa ja armoa. Kiiruhda niitä kohden, että sinusta tulisi ikuinen valo ja kuolematon henki. Tämä on käskyni sinulle, ole sille kuuliainen.

52

OI IHMISEN POIKA!

Jos saat menestystä osaksesi, älä riemuitse. Jos kärsit nöyryytystä, älä murehdi. Sillä molemmat katoavat eikä niitä enää ole.

53

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Jos köyhyys kohtaa sinut, älä sure, sillä rikkauden Herra on aikanaan vieraileva luonasi. Älä pelkää nöyryytystä, sillä jonain päivänä on kunnia oleva osanasi.

54

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Jos sydämesi on kiintynyt tähän ikuiseen ja katoamattomaan kuningaskuntaan ja ikiaikaiseen, iankaikkiseen elämään, hylkää ajallinen ja katoava maailma.

55

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Älä askarruta ajatuksiasi tämän maailman asioilla, sillä tulella Me koettelemme kultaa ja kullalla palvelijoitamme.

56

OI IHMISEN POIKA!

Sinä kaipaat kultaa, kun taas Minä toivon sinun vapautuvan siitä. Kultaa omistaessasi sinä uskot olevasi rikas, Minä taas tunnustan rikkautesi, kun olet siitä vapaa. Kautta elämäni! Tämä on Minun tietoni ja tuo sinun harhaluuloasi. Kuinka Minun tieni voi sopeutua sinun tiehesi?

57

OI IHMISEN POIKA!

Lahjoita rikkauksiani köyhilleni, niin että saat taivaassa ammentaa himmentymättömän kirkkauden ja katoamattoman kunnian aarreaitoista. Kautta elämäni! Jalompaa on kuitenkin se, että uhraat sielusi – voisitpa vain nähdä Minun silmilläni.

58

OI IHMISEN POIKA!

Ihmistemppeli on Minun valtaistuimeni. Puhdista se kaikesta, että voin nousta sille ja jäädä siihen ikuisesti.

59

OI OLEMASSAOLON POIKA!

Sydämesi on kotini, pyhitä se Minun tulolleni. Henkesi on ilmestymispaikkani, puhdista se Minun ilmaisemistani varten.

60

OI IHMISEN POIKA!

Pane kätesi sydämelleni, että Minä voin yletä säteilevänä ja loistavana ylitsesi.

61

OI IHMISEN POIKA!

Kohoa Minun taivaaseeni, että saisit kokea jälleenyhtymisen riemua ja katoamattoman kirkkauden maljasta juoda verratonta viiniä.

62

OI IHMISEN POIKA!

Monien päivien olet antanut vieriä ohitsesi vaipuneena harhaluuloihisi ja turhiin kuvitelmiisi. Kuinka kauan aiot nukkua vuoteellasi? Herää jo unestasi, sillä aurinko on korkeimmillaan – kenties se valaisee sinutkin kauneutensa valolla.

63

OI IHMISEN POIKA!

Valo on loistanut sinulle Pyhän vuoren taivaanrannalta ja sydämesi Siinailla on puhaltanut tiedon henki. Vapaudu siis turhien kuvitelmiesi verhoista ja kiiruhda Minun kartanooni, jotta olisit otollinen iankaikkiseen elämään ja kelvollinen kohtaamaan Minut. Silloin ei kuolema voi sinua saavuttaa, ei liioin uupumus tai ahdistus.

64

OI IHMISEN POIKA!

Ikuisuuteni on luomukseni, sinulle olen sen luonut. Tee siitä temppelisi asu. Ykseyteni on kätteni työtä, sinulle olen sen valmistanut. Pukeudu siihen, että saisit ikuisesti olla Minun ikiaikaisen olemukseni ilmaisija.

65

OI IHMISEN POIKA!

Majesteettiuteni on lahjani sinulle ja suuruuteni armoni osoitus sinua kohtaan. Sitä, mikä Minulle sopii, ei kukaan voi ymmärtää eikä kuvata. Totisesti, olen säilyttänyt sen salatuissa varastoissani ja herruuteni aarreaitoissa armeliaisuuteni osoituksena palvelijoilleni ja laupeuteni merkkinä kansalleni.

66

OI JUMALALLISEN JA NÄKYMÄTTÖMÄN OLEMUKSEN LAPSET!

Teitä estetään rakastamasta Minua ja sielut saatetaan levottomiksi mainitessaan Minusta, sillä järki ei voi Minua käsittää eikä sydän Minua sisältää.

67

OI KAUNEUDEN POIKA!

Henkeni ja laupeuteni kautta! Armoni ja kauneuteni kautta! Kaikki mitä olen sinulle mahdin kielellä ilmaissut ja kirjoittanut sinulle voiman kynällä, on vastannut sinun käsityskykyäsi ja ymmärrystäsi, mutta ei suinkaan Minun asemaani eikä ääneni sointua.

68

OI IHMISLAPSET!

Ettekö tiedä, miksi loimme teidät kaikki samasta tomusta? Ettei kukaan ylentäisi itseään toista ylemmäksi. Tutkikaa aina sydämessänne kuinka teidät luotiin. Koska olemme luonut teidät kaikki samasta tomusta, tulee teidän olla kuin yksi ja sama sielu, astua samoin jaloin, syödä samalla suulla ja asua samassa maassa, jotta kaikissa teoissanne ja toimissanne ykseyden merkit ja todellinen irrottautuminen ilmenisivät kaikkein sisimmästänne. Tämä on neuvoni teille, oi valon joukko! Noudattakaa tätä neuvoa, jotta saisitte nauttia ihmeellisen kirkkauden puun pyhistä hedelmistä.

69

OI HENGEN POJAT!

Te olette aarreaittani, sillä teihin olen kätkenyt salaisuuteni helmet ja tietoni jalokivet. Varjelkaa niitä palvelijoitteni joukossa olevilta muukalaisilta ja jumalattomilta, jotka ovat kansani keskuudessa.

70

OI HÄNEN POIKANSA, HÄNEN, JOKA OMASSA OLEVAISUUDESSAAN OLI OMAN ITSENSÄ VALTAKUNNASSA!

Tiedä, että olen henkinyt yllesi kaikki pyhyyden suloiset tuoksut, olen kokonaan ilmoittanut sinulle sanomani, tehnyt sinussa täydelliseksi anteliaisuuteni ja toivonut sinulle samaa kuin itsellenikin. Tyydy siis tahtooni ja ole Minulle kiitollinen.

71

OI IHMISEN POIKA!

Kirjoita kaikki, mitä olemme sinulle ilmaissut, valon musteella henkesi muistitauluun. Jos et tähän pysty, käytä sydämesi mustetta. Jos et tähänkään kykene, kirjoita sitten sillä purppuranpunaisella musteella, joka on vuodatettu Minun polullani. Totisesti, tämä on Minulle kaikkein kallisarvoisinta, sillä sen valo säilyy ikuisesti.

Persian

1

OI TE YMMÄRTÄVÄT JA KUULEVAT!

Tämä on Rakastetun ensimmäinen neuvo: Oi salaperäinen satakieli, asusta vain hengen ruusutarhassa. Oi rakkauden Salomon sanansaattaja, etsi suojaa vain rakastetun Sabasta. Oi kuolematon feenikslintu, laskeudu vain uskollisuuden vuorelle, sillä siellä on asuntosi, jos sielusi siivin nouset äärettömyyden valtakuntaan ja ponnistelet kohti päämäärääsi.

2

OI HENGEN POIKA!

Lintu etsii pesäänsä ja satakieli ruusun kauneutta, kun taas ne ihmissydänten linnut, jotka ovat tyytyneet katoavaan tomuun, ovat eksyneet kauas ikuisesta pesästään, ja ne jotka ovat kääntäneet katseensa kohti välinpitämättömyyden liejua, ovat menettäneet Jumalan läheisyyden kirkkauden. Miten outoa ja säälittävää! Yhden pikarillisen vuoksi he ovat luopuneet Korkeimman aaltoilevista meristä ja jääneet kauas säteilevimmästä taivaanrannasta.

3

OI YSTÄVÄ!

Istuta sydämesi puutarhaan vain rakkauden ruusu äläkä hellitä otettasi kiintymyksen ja kaipuun satakielestä. Anna arvoa oikeamielisten ystävyydelle ja karta jumalattomien seuraa.

4

OI OIKEUDENMUKAISUUDEN POIKA!

Minne muualle kuin rakastettunsa maahan voi rakastava mennä? Löytääkö etsijä lepoa kaukana sydämensä kaivatusta? Todelliselle rakastavalle yhdessäolo on elämää ja ero kuolemaa. Hänen rinnassaan ei ole kärsivällisyyttä eikä sydämessään rauhaa. Lukemattomat kerrat hän on valmis vaarantamaan elämänsä saadakseen rientää rakastettunsa luo.

5

OI TOMUN POIKA!

Totisesti sanon sinulle: Kelvottomin ihmisistä on se, joka kiistelee turhaan ja yrittää ylentää itsensä veljensä yläpuolelle. Sano: Oi veljet, kaunistakoot teitä teot eivätkä sanat.

6

OI MAAILMAN POIKA!

Totisesti tiedä, ettei sydän, jossa on vielä hitunenkin kateutta, voi milloinkaan päästä ikuiseen maailmaani eikä tuntea niitä pyhyyden ihania tuoksuja, jotka tulvivat ylhäisestä valtakunnastani.

7

OI RAKKAUDEN POIKA!

Olet vain askelen päässä taivaan ylhäisistä korkeuksista ja rakkauden jumalallisesta puusta. Ota vain askel ja siirry kuolemattomuuden valtakuntaan ikuisuuden katoksen suojaan. Kuuntele, mitä kirkkauden kynä on ilmaissut.

8

OI KIRKKAUDEN POIKA!

Riennä pyhyyden polkua ja astu taivaalliseen yhteyteen kanssani. Puhdista sydämesi hengen tulella ja kiiruhda Korkeimman kartanoon.

9

OI POISKIITÄVÄ VARJO!

Jätä epäilyksen alhot ja kohoa varmuuden yleviin korkeuksiin. Avaa silmäsi totuudelle, jotta näkisit verhoamattoman kauneuden ja voisit huudahtaa: Ylistetty olkoon Herra, luojista täydellisin!

10

OI HIMOJEN POIKA!

Kuuntele tarkoin: Kuolevaiset silmät eivät tule milloinkaan tuntemaan ikuista kauneutta eikä eloton sydän iloitsemaan muusta kuin kuihtuneesta kukasta, sillä kukin etsii vertaistaan ja viihtyy kaltaistensa seurassa.

11

OI TOMUN POIKA!

Sokaise silmäsi, että näkisit kauneuteni. Sulje korvasi, että kuulisit ääneni suloisen soinnun. Tyhjennä itsestäsi kaikki oppineisuus, että saisit osasi Minun tiedostani. Puhdista itsesi rikkaudesta, että saisit pysyvän osuuden ikuisen rikkauteni valtamerestä. Sokaise silmäsi kaikelle muulle paitsi Minun kauneudelleni, sulje korvasi kaikelle muulle paitsi Minun sanalleni, tyhjennä itsestäsi kaikki muut tiedot paitsi Minun tuntemiseni, että voisit kirkkain katsein, puhtain sydämin ja tarkkaavaisin korvin astua pyhyyteni kartanoon.

12

OI KAHDEN NÄÖN IHMINEN!

Sulje toinen ja avaa toinen silmäsi. Sulje toinen maailmalta ja kaikelta, mitä siinä on, ja avaa toinen Rakastetun pyhälle kauneudelle.

13

OI LAPSENI!

Olen peloissani, että te vajoatte takaisin täydellisen häviämisen hämäriin, koska ette ole kuunnelleet taivaan kyyhkysen sävelmää, ja että muututte jälleen vedeksi ja saveksi, koska ette koskaan ole katselleet ruusun kauneutta.

14

OI YSTÄVÄT!

Älkää hylätkö ikuista kauneutta katoavan kauneuden tähden, älköönkä sydämenne kiintykö tähän häviävään tomun maailmaan.

15

OI HENGEN POIKA!

Koittaa aika, jolloin pyhyyden satakieli ei enää ilmoita syvällisimpiä salaisuuksia ettekä te enää kuule taivaan sävelmää ja ääntä korkeudesta.

16

OI HUOLETTOMUUDEN OLEMUS!

Lukemattomat salaperäiset kielet ilmaisevat sanomansa yhdessä ainoassa lauselmassa, lukemattomat kätketyt salaisuudet paljastuvat yhdessä ainoassa sävelmässä. Mutta voi, ei ole korvaa, joka kuulisi eikä sydäntä, joka ymmärtäisi.

17

OI TOVERIT!

Äärettömyyden portit ovat avoinna ja Rakastetun asuinsijaa kaunistaa rakastavien veri, mutta vain harvoja lukuunottamatta kaikki ovat jääneet tämän taivaallisen kaupungin ulkopuolelle, ja noista harvoistakin vain perin pienellä joukolla on todettu puhdas sydän ja pyhittäytynyt henki.

18

OI TE KORKEIMMAN PARATIISIN ASUKKAAT!

Ilmoittakaa vakaumuksen lapsille, että pyhyyden valtakuntaan taivaallisen paratiisin läheisyyteen on ilmestynyt uusi puutarha, jonka ympärillä korkeuden valtakunnan kansalaiset ja ylhäisen paratiisin kuolemattomat asukkaat kulkevat. Ponnistelkaa siis päästäksenne sinne, että voisitte sen vuokoista löytää rakkauden arvoitukset ja oppia sen ikuisista hedelmistä tuntemaan täydellisen jumalallisen viisauden salaisuudet. Siunatut ovat niiden silmät, jotka sinne astuvat ja siellä asustavat.

19

OI YSTÄVÄNI!

Oletteko unohtaneet sen todellisen ja säteilevän aamun, jolloin te kaikki olitte noilla pyhillä ja siunatuilla seuduilla kokoontuneina Minun läheisyyteeni, ihanimpaan paratiisiin istutetun elämän puun varjoon. Kunnioituksen vallassa te kuuntelitte, kun ilmaisin nämä kolme pyhää käskyä: Oi ystävät, älkää asettako omaa tahtoanne Minun tahtoni edelle, älkää milloinkaan toivoko sitä, mitä Minä en ole teille toivonut älkääkä lähestykö Minua elottomin, maallisten halujen ja himojen tahraamin sydämin. Jos te pyhittäisitte sielunne, muistaisitte tällä hetkellä tuon paikan ja nuo seudut, ja silloin ilmoitukseni totuus valkenisi teille kaikille.

Viidennen paratiisin muistion pyhistä riveistä kahdeksannella Hän sanoo:

20

OI TE, JOTKA MAKAATTE KUIN KUOLLEET VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDEN VUOTEELLA!

Aika rientää ja kallisarvoinen elämänne on päättymässä, mutta ainoatakaan puhdasta henkäystä ei teidän luotanne ole saapunut pyhään kartanoomme. Vaikka olette vajonneet harhauskon mereen, te huulillanne tunnustatte Jumalan ainoaa oikeaa uskoa. Te olette rakastaneet häntä, jota Minä kammoan ja olette ystävystyneet viholliseni kanssa. Siitä huolimatta te vaellatte huolettomina ja tyytyväisinä Minun maailmassani huomaamatta, että Minun maailmani on teihin kyllästynyt ja että kaikki siinä karttaa teitä. Jos te avaisitte silmänne, vaihtaisitte tämän ilon tuhansiin murheisiin ja valitsisitte kuoleman mieluummin kuin tällaisen elämän.

21

OI VAELTAVA TOMU!

Minä etsin yhteyttä sinuun, mutta sinä et luota Minuun. Kapinointisi miekalla olet kaatanut toivosi puun. Joka hetki Minä olen sinun lähelläsi, mutta sinä olet aina kaukana Minusta. Minä olen varannut sinulle katoamattoman kunnian, mutta sinä olet valinnut rajattoman häpeän. Palaa, kun vielä on aikaa, äläkä jätä tilaisuuttasi käyttämättä.

22

OI HIMOJEN POIKA!

Vuosikausia ovat oppineet ja viisaat pyrkineet Kaikkein loistavimman läheisyyteen, mutta eivät ole onnistuneet. He ovat kuluttaneet elämänsä Hänen etsimiseensä, mutta eivät ole nähneet Hänen kasvojensa kauneutta. Sinä olet ponnistelematta päässyt päämäärääsi ja hakematta saavuttanut etsintäsi kohteen. Olet ollut niin täydellisesti omaan itseesi kietoutuneena, etteivät silmäsi ole nähneet Rakastetun kauneutta eivätkä kätesi koskettaneet Hänen viittansa lievettä. Oi te, joilla on silmät, katsokaa ja ihmetelkää.

23

OI RAKKAUDEN KAUPUNGIN ASUKKAAT!

Kuoleman tuulet puhaltavat ikuisen kynttilän ympärillä ja tomun pimeys peittää taivaallisen Nuorukaisen kauneuden. Sortajain joukko kohtelee väärin rakkauden korkeinta kuningasta ja pyhyyden kyyhkynen on vankina huuhkajain kynsissä. Kirkkauden majan asukkaat ja taivaan väkijoukot itkevät ja vaikeroivat, mutta te, jotka pidätte itseänne todellisina ystävinä, viivyttelette välinpitämättömyyden valtakunnassa. Kuinka turhia ovatkaan teidän kuvitelmanne!

24

OI TE MIELETTÖMÄT, JOILLA ON VIISAAN NIMI!

Miksi pukeudutte paimenen valepukuun, kun sisäisesti olette kuin susia, jotka tavoittelevat laumaani? Te olette kuin tähti, joka syttyessään ennen päivänkoittoa näyttää säteilevältä ja kirkkaalta, mutta kuitenkin eksyttää Minun kaupunkiini matkaavat turmion teille.

25

OI TE ULKONAISESTI PUHTAAT, MUTTA SISIMMÄSSÄNNE SAASTAISET!

Te olette kuin kirkas vesi, joka näyttää kimaltelevan puhtaalta, mutta on kuitenkin niin karvasta, ettei jumalallinen Tarkastaja tutkimuksessaan hyväksy siitä pisaraakaan. Totisesti, auringonsäde lankeaa sekä tomuun että kuvastimeen, mutta niiden heijastukset eroavat toisistaan kuin tähti maan mullasta. Ero niiden välillä on todella mittaamaton!

26

OI YSTÄVÄNI SANASSA!

Pysähdy ajattelemaan. Oletko koskaan kuullut, että ystävä ja vihollinen voisivat asua samassa sydämessä? Aja pois muukalainen, että ystävä voisi saapua kotiinsa.

27

OI TOMUN POIKA!

Kaiken, mitä on taivaassa ja maan päällä, olen määrännyt sinulle paitsi ihmissydämen, josta olen tehnyt kauneuteni ja kirkkauteni tyyssijan. Sinä olet kuitenkin antanut toiselle kotini ja asuinsijani ja aina kun Minun pyhyyteni ilmaisija pyrki kotiinsa, Hän tapasi siellä muukalaisen ja kodittomana kiiruhti takaisin Rakastetun pyhäkköön. Minä olen kuitenkin säilyttänyt salaisuutesi, koska en ole tahtonut saattaa sinua häpeään.

28

OI INTOHIMON YDIN!

Useina aamuhetkinä olen saapunut sinun majaasi äärettömyyden valtakunnista ja tavannut sinut huolettomuuden vuoteella ajatuksesi kaukana Minusta. Kuin hengen välähdys palasin silloin taivaallisen kirkkauden valtakuntiin ilmaisematta mitään korkeuksien pyhille joukoille.

29

OI ANTELIAISUUDEN POIKA!

Käskyni savella Minä loin sinut olemattomuuden autiudesta ja määräsin jokaisen olemassaolevan atomin ja kaiken luodun sisimmän olemuksen sinua kehittämään. Siten jo ennen kuin synnyit äitisi kohdusta, varasin sinulle kaksi lähdettä hohtavaa maitoa, silmät sinua kaitsemaan ja sydämet sinua rakastamaan. Armoni siimeksessä sinua laupeudellani ravitsin, armoni ja suosioni olemuksella sinua suojelin. Kaiken tämän tein, jotta pääsisit ikuiseen valtakuntaani ja tulisit näkymättömien lahjojeni arvoiseksi. Ja kuitenkin sinä olit välinpitämätön ja täysikasvuiseksi vartuttuasi väheksyit kaikkia lahjojani ja antauduit turhien kuvitelmiesi valtaan, niin että unohdit kaiken ja käännyit pois Ystävän porteilta asettuen asumaan Minun viholliseni kartanoon.

30

OI MAAILMAN ORJA!

Useina aamuhetkinä on laupeuteni vieno tuuli puhaltanut ylitsesi ja tavannut sinut syvässä unessa välinpitämättömyyden vuoteella. Murheissaan sinun tähtesi se sitten palasi sinne, mistä oli tullut.

31

OI MAAN POIKA!

Jos tahdot löytää Minut, älä etsi mitään muuta kuin Minua. Jos tahdot nähdä kauneuteni, sulje silmäsi maailmalta ja kaikelta, mitä siinä on, sillä Minun tahtoni ja jonkun toisen tahto ovat kuin tuli ja vesi eivätkä ne voi asua samassa sydämessä.

32

OI YSTÄVÄNÄ PIDETTY MUUKALAINEN!

Voimani kädellä olen sytyttänyt sydämesi kynttilän, älä sammuta sitä itsekkyyden ja intohimojen tuulilla. Kaikkien vaivojesi parantaja on se, että muistat Minua, älä tätä unohda. Tee rakkaudestani aarteesi ja varjele sitä kuin silmiesi valoa ja kuin omaa henkeäsi.

33

OI VELJENI!

Kuuntele hunajaisen kieleni suloisia sanoja ja juo salaperäisen pyhyyden vettä sokerinmakeilta huuliltani. Kylvä jumalallisen viisauteni siemenet sydämesi puhtaaseen multaan ja kastele niitä vakaumuksen vedellä, niin että tietoni ja viisauteni hyasintit versoisivat tuoreina ja viheriöivinä sydämesi pyhässä kaupungissa.

34

OI PARATIISINI ASUKKAAT!

Laupein käsin olen istuttanut paratiisin pyhään puutarhaan rakkautenne ja ystävyytenne nuoren puun ja hellän armoni lempeällä sateella olen sitä kastellut. Kun sen nyt on aika tuottaa hedelmää, tehkää kaikkenne sen suojelemiseksi, etteivät halujen ja himojen tuulet sitä tuhoaisi.

35

OI YSTÄVÄNI!

Sammuttakaa lamppu, joka johtaa harhaan, ja sytyttäkää sydämessänne jumalallisen johdatuksen ikuisesti palava soihtu, sillä aivan pian ne, jotka Palvotun pyhässä läheisyydessä tutkivat ihmiskunnan, hyväksyvät vain puhtainta hyvyyttä ja tahrattoman pyhiä tekoja.

36

OI TOMUN POIKA!

Viisaita ovat ne, jotka puhuvat vasta, kun ovat saaneet kuulijan, niin kuin juomanlaskija, joka tarjoaa juoman vasta löydettyään janoavan tai kuin rakastava, joka ilmaisee sydämensä syvyyksistä kantautuvan ylistyksen vasta katsellessaan rakastettunsa kauneutta. Kylvä siis tiedon ja viisauden siemenet sydämesi puhtaaseen multaan ja kätke ne sinne, kunnes jumalallisen viisauden hyasintit orastavat sydämestä eivätkä liejusta ja savesta.

Seuraava on kirjoitettu ja muistiinmerkitty muistion ensimmäiselle riville ja kätketty Jumalan temppelin kaikkein pyhimpään:

37

OI PALVELIJANI!

Älä vaihda ikuista valtakuntaa siihen, mikä on katoavaa äläkä hylkää taivaallista kuningaskuntaa maallisen pyyteen tähden. Tämä on ikuisen elämän vettä, joka pulppuaa armollisen kynän lähteestä. Hyvä on niiden, jotka siitä juovat.

38

OI HENGEN POIKA!

Murra häkkisi ja kuin rakkauden feenikslintu kohoa pyhyyden korkeuksiin. Itsesi kieltäen astu armon hengen täyttämänä taivaalliseen valtakuntaan.

39

OI TOMUN JÄLKELÄINEN!

Älä tyydy katoavan päivän mukavuuteen äläkä hylkää ikuisuuden lepoa. Älä vaihda iankaikkisen ilon puutarhaa ajallisen maailman tomukasaan. Kohoa vankilastasi korkeuksien ihanille niityille ja riennä katoavasta häkistäsi äärettömyyden paratiisiin.

40

OI PALVELIJANI!

Vapauta itsesi tämän maailman kahleista ja irrota sielusi minuutesi vankilasta. Käytä hetkesi oikein, sillä se ei palaa enää milloinkaan.

41

OI PALVELIJATTARENI POIKA!

Jos näkisit iankaikkisen valtakunnan, pyrkisit pois tästä katoavasta maailmasta. Toisen kätkeminen ja toisen paljastaminen on mysteeri, jonka vain sydämeltään puhtaat voivat ymmärtää.

42

OI PALVELIJANI!

Puhdista sydämesi pahuudesta ja astu kateudesta vapaana Jumalan pyhään kartanoon.

43

OI YSTÄVÄNI!

Vaeltakaa tietä, joka tuottaa Ystävälle iloa, ja tietäkää, että Ystävän ilo on Hänen luotujensa ilossa. Tämä tarkoittaa, ettei kenenkään pidä mennä toisen kotiin, ellei tuota hänelle iloa eikä ottaa hänen omaisuuttaan eikä pitää omia toivomuksiaan hänen toivomuksiaan tärkeämpinä eikä millään tavalla pyrkiä hänestä hyötymään. Miettikää tätä mielessänne, te ymmärtäväiset.

44

OI VALTAISTUIMENI SEURALAINEN!

Älä kuule pahaa äläkä näe pahaa, älä alenna itseäsi äläkä valita ja vaikeroi. Älä puhu pahaa, ettet kuulisi pahaa puhuttavan äläkä suurentele toisten vikoja, etteivät omat vikasi näyttäisi suurilta. Älä toivo kenellekään alennusta, ettei oma alennuksesi paljastuisi. Elä sitten elosi päivät jotka ovat kiitävää hetkeäkin lyhyemmät, mieli tahrattomana, sydän siveänä, ajatukset puhtaina ja koko olemuksesi pyhittäytyneenä, jotta voisit vapaana ja tyytyväisenä jättää maallisen majasi, palata salaperäiseen paratiisiin ja ainaisesti asua iankaikkisessa kuningaskunnassa.

45

VOI TEITÄ MAALLISIIN PYYTEISIIN KIINTYNEITÄ!

Nopeasti kuin salama te olette kulkeneet Rakastetun ohitse ja kiinnittäneet sydämenne saatanallisiin kuvitelmiin. Te kumarratte harhaluulojanne kutsuen niitä totuudeksi. Te katselette ruusun okaa pitäen sitä ruusuna. Ainoatakaan puhdasta henkäystä te ette ole henkäisseet eikä irrottautumisen tuulahdustakaan ole kantautunut sydäntenne vainioilta. Tuuleen te olette heittäneet Rakastetun hellät neuvot ja täydellisesti pyyhkineet ne pois sydämenne taulusta. Kuin pedot vainioillaan te käyskentelette halujen ja himojen laitumilla.

46

OI VELJET TIELLÄ!

Miksi ette ole maininneet Rakastetun nimeä? Miksi olette pysytellyt kaukana Hänen pyhästä läheisyydestään? Kauneuden sisin olemus on noussut kirkkauden valtaistuimelle verrattomaan majaansa, mutta teidän aikanne kuluu yhä turhissa kiistoissa. Pyhyyden suloiset tuoksut täyttävät ilman ja anteliaisuuden henki puhaltaa, mutta omilta huoliltanne te ette niitä huomaa. Voi teitä ja voi niitä, jotka vaeltavat teidän teillänne ja seuraavat teidän jälkiänne.

47

OI INTOHIMOJEN LAPSET!

Pankaa pois omahyväisyyden vaate ja hylätkää ylpeyden puku.

Kolmannelle Rubiini-muistion pyhistä riveistä on Näkymättömän kynällä kirjoitettu seuraava ilmoitus:

48

OI VELJET!

Olkaa kärsivällisiä toisianne kohtaan ja vapaita maallisista pyyteistä. Älkää ylpeilkö saavuttaessanne kunniaa älkääkä hävetkö joutuessanne alennukseen. Kauneuteni kautta! Tomusta Minä olen kaiken luonut ja tomuksi tulen sen jälleen muuttamaan.

49

OI TOMUN LAPSET!

Kertokaa rikkaille köyhien keskiyön huokauksista, niin etteivät he välinpitä­mättömyydessään joutuisi tuhoon eivätkä jäisi osattomiksi Rikkauden puun hedelmistä. Anteliaisuus ja jalomielisyys ovat Minun ominaisuuksiani. Siunattu on se, joka niillä itsensä kaunistaa.

50

OI INTOHIMON YDIN!

Älä himoitse itsellesi mitään, vaan ole tyytyväinen, sillä ahneita on aina kartettu, mutta vaatimattomia rakastettu ja ylistetty.

51

OI PALVELIJATTARENI POIKA!

Älä ole levoton köyhyytesi vuoksi äläkä luota rikkauteesi, sillä köyhyyttä seuraa rikkaus ja rikkautta köyhyys. Kuitenkin, jos olet vailla kaikkea muuta paitsi Jumalaa, olet saanut todella suurenmoisen lahjan. Älä väheksy tämän lahjan arvoa, sillä se on lopulta tekevä sinut rikkaaksi Jumalassa. Siten opit tietämään, mikä merkitys on säkeellä: ”Te todellakin olette köyhät.” Ja häikäisevän kirkkaan aamun tavoin tulevat sanat ”Jumala on kaikenomistava” valaisemaan rakastavan sydämen taivaan­rannan ja laskeutumaan pysyvästi rikkauden valtaistuimelle.

52

OI VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDEN JA INTOHIMOJEN LAPSET!

Te olette antaneet vihollisen astua talooni ja ajaneet sieltä ulos ystävän, koska sydämissänne rakastatte toista kuin Minua. Kuunnelkaa Ystävän sanoja ja kääntäkää kulkunne kohti Hänen paratiisiaan. Oman etunsa vuoksi maalliset ystävät ovat rakastavinaan toisiaan, mutta todellinen Ystävä on rakastanut ja rakastaa teitä teidän itsenne tähden. Totisesti Hän on kestänyt mittaamattomia kärsimyksiä ohjatakseen teitä oikealle tielle. Älkää olko uskottomia tälle Ystävälle, vaan rientäkää Hänen luokseen. Tämä on totuuden ja uskollisuuden sanan aamutähti, joka kaikkien nimien Herran kynästä on kohonnut taivaanrannalle. Kuunnelkaa, mitä Jumala, Auttaja, Itseoleva, teille ilmoittaa.

53

OI TE MAALLISISTA RIKKAUKSISTANNE YLPEILEVÄT!

Totisesti tietäkää, että rikkaus on suuri este etsijän ja hänen kaivattunsa, rakastavan ja hänen rakastettunsa välillä. Perin harvat ovat ne rikkaat, jotka pääsevät Jumalan läheisyyden kartanoon ja saavat astua tyytyväisyyden ja luopumisen kaupunkiin. Siunattu on se, jolta rikkaus ei riistä pääsyä iankaikkiseen valtakuntaan eikä osallisuutta iankaikkiseen omaisuuteen. Kaikkein Korkeimman nimeen! Tällaisen rikkaan valo on säteilevä taivaan asukkaille niin kuin aurinko säteilee maan ihmiselle!

54

OI RIKKAAT MAAILMASSA!

Olen uskonut teidän huostaanne kaikki köyhät keskuudessanne. Pitäkää siis huoli niistä, jotka teille on uskottu, älkääkä ajatelko ainoastaan omaa mukavuuttanne.

55

OI INTOHIMON POIKA!

Puhdista itsesi rikkauden tahroista ja käy tyynin mielin köyhyyden valtakuntaan saadaksesi juoda iankaikkisen elämän viiniä vapautumisen lähteestä.

56

OI POIKANI!

Jumalattomien seura lisää suruja, mutta vanhurskaitten ystävyys puhdistaa ruosteen sydämistä. Joka tahtoo olla yhteydessä Jumalaan, hakeutukoon Hänen rakastettujensa seuraan, ja joka tahtoo kuulla Jumalan sanoja, kuunnelkoon, mitä Hänen valittunsa puhuvat.

57

OI TOMUN POIKA!

Ole varovainen! Älä seurustele jumalattoman kanssa äläkä etsi hänen ystävyyttään, sillä hänen seuransa muuttaa sydämen kirkkauden helvetin tuleksi.

58

OI PALVELIJATTARENI POIKA!

Jos etsit pyhän hengen siunauksia, hakeudu vanhurskaan seuraan, sillä hän on tyhjentänyt iankaikkisen elämän maljan kuolemattoman Juomanlaskijan kädestä ja todellisen aamun tavoin tuo elämää ja valoa kuolleisiin sydämiin.

59

OI VÄLINPITÄMÄTTÖMÄT!

Älkää uskoko, että sydämenne salaisuudet ovat kätkössä, vaan päinvastoin olkaa varmat, että Jumalan pyhässä läheisyydessä ne ovat oikein muistiin merkittyinä ja avoimesti nähtävinä.

60

OI YSTÄVÄT!

Totisesti sanon: Kaikki, mitä olette sydämeenne kätkeneet, on avoimena ja selvänä tiedossamme. Se on kuitenkin säilynyt salattuna Meidän armostamme ja laupeudestamme eikä suinkaan teidän ansioittenne vuoksi.

61

OI IHMISEN POIKA!

Armoni pohjattomasta valtamerestä olen antanut maailman kansoille kastepisaran, mutta en ole huomannut kenenkään sitä huolivan, sillä kaikki ovat kieltäytyneet ykseyden taivaallisesta viinistä etsien epäpuhtauden pohjasakkaa ja maallisen maljan tähden luopuneet kuolemattoman kauneuden kalkista. Miten arvottomaan he ovatkaan tyytyneet!

62

OI TOMUN POIKA!

Älä käännä katsettasi kuolemattoman Rakastetun verrattomasta viinistä äläkä suuntaa silmiäsi saastaiseen ja katoavaan sakkaan. Ota jumalallisen Juomanlaskijan kädestä iankaikkisen elämän malja, että pääsisit osalliseksi kaikesta viisaudesta ja saisit kuunnella salaperäistä ääntä, joka kutsuu näkymättömästä valtakunnasta. Itkekää ääneenne te, jotka pyritte alhaisiin päämääriin! Miksi olette vaihtaneet katoavaan veteen Minun pyhän ja katoamattoman viinini?

63

OI MAAILMAN KANSAT!

Totisesti tietäkää, että odottamaton onnet­tomuus uhkaa teitä ja että ankara rangaistus teitä odottaa. Älkää kuvitelko, että tekonne ovat pyyhityt pois Minun silmistäni. Kautta kauneuteni! Selvin kirjaimin on kynäni kaivertanut kaikki tekonne krysoliittitauluihin.

64

OI MAAILMAN SORTAJAT!

Kavahtakaa sortovaltaa, sillä Minä olen pyhästi luvannut, etten anna anteeksi ainoankaan ihmisen epäoikeudenmukaisuutta. Tämä on Minun liittoni, jonka olen sitovasti solminut ikuisesti pysyvässä liitontaulussani ja sinetöinyt kunniani sinetillä.

65

OI KAPINALLISET!

Pitkämielisyyteni on rohkaissut teitä ja kärsivällisyyteni on tehnyt teidät välin­pitämättömiksi, niin että olette kannustaneet intohimojen tulisen ratsun turmion tuhoisille teille. Oletteko ajatelleet, että olen välinpitämätön tai tietämätön?

66

OI SIIRTOLAISET!

Olen luonut kielen lausumaan nimeäni, älkää tahratko sitä parjauksin. Jos joudutte itsekkyyden tulen valtaan, muistakaa omia vikojanne älkääkä Minun luotujeni vikoja, sillä kukin teistä tuntee itsensä paremmin kuin toiset.

67

OI HARHALUULON LAPSET!

Totisesti tietäkää, että säteilevän aamun sarastaessa ikuisen pyhyyden taivaanrannalla maailman kansoille paljastuvat saatanalliset salaisuudet ja yön pimeydessä tehdyt teot.

68

OI TOMUSTA ORASTAVA RIKKARUOHO!

Miksi likaiset kätesi eivät ensin kosketa omaa asuasi? Miksi halujen ja himojen tahraamin sydämin etsit yhteyttä Minuun ja pääsyä pyhään valtakuntaani? Kaukana, kaukana olet siitä, mitä haluat.

69

OI AATAMIN LAPSET!

Pyhät sanat sekä puhtaat ja hyvät teot kohoavat jumalallisen kirkkauden taivaaseen. Ponnistelkaa, että tekonne puhdistuisivat itsekkyyden ja ulkokultaisuuden pölystä ja että ne hyväksyttäisiin kirkkauden kartanossa, sillä ei kulu kauankaan kun ihmiskunnan tutkijat Palvotun pyhässä läheisyydessä hyväksyvät vain ehdotonta hyvyyttä ja tahrattoman puhtaita tekoja. Tämä on viisauden ja jumalallisen salaisuuden aamutähti, joka on loistanut jumalallisen tahdon taivaanrannalla. Siunattuja ovat ne, jotka sen puoleen kääntyvät.

70

OI MAAILMALLISUUDEN POIKA!

Miellyttävä on olemassaolon maailma, voisitpa sen saavuttaa. Ihana on ikuisuuden valtakunta, pääsisitpä katoavan maailman tuolle puolen. Suloinen on pyhä hurmiotila, jos juot salaperäisestä maljasta, joka on jumalallisen Nuorukaisen kädessä. Jos saavuttaisit tämän aseman, vapautuisit tuhosta ja kuolemasta, vaivasta ja synnistä.

71

OI YSTÄVÄNI!

Pitäkää mielessänne se liitto, jonka olette kanssani solmineet Paranin vuorella Zamanin pyhillä seuduilla. Olen kutsunut todistajiksi korkeuden väkijoukon ja ikuisuuden kaupungin asukkaat, mutta nyt en kuitenkaan löydä 
ketään liitolle uskollista. Ylpeys ja kapinallisuus ovat todellakin hävittäneet uskollisuuden sydämistä niin tyystin, ettei siitä ole jäänyt jälkeäkään. Vaikka tiesinkin tämän, odotin enkä paljastanut sitä.

72

OI PALVELIJANI!

Olet kuin huotransa pimeyteen kätketty karkaistu miekka, jonka arvo on tekijälle tuntematon. Tule siis esiin itsekkyyden ja pyyteen huotrasta, että arvosi kirkkaana paljastuisi koko maailmalle.

73

OI YSTÄVÄNI!

Olet aamutähti pyhyyteni taivaalla, älä anna maailman turmeluksen himmentää loistettasi. Repäise rikki välinpitämättömyyden verho, että voisit tulla esiin pilvien takaa ja pukea kaiken elämän pukuun.

74

OI TURHAMAISUUDEN LAPSET!

Katoavan vallan tähden te olette hylänneet Minun katoamattoman valtakuntani, olette koristaneet itsenne maailman värikkäin vaattein ja kerskuneet niistä. Kautta kauneuteni! Kaikki Minä kokoan tomun yksivärisen verhon alle ja hävitän nämä monenkirjavat tunnusvärit ja säästän vain ne, jotka valitsevat Minun kaikista muista väreistä puhdistavan värini.

75

OI HUOLETTOMUUDEN LAPSET!

Älkää kiintykö katoavaan valtaan älkääkä siitä iloitko. Te olette kuin huoleton lintu, joka luottavaisena visertelee oksallaan, kunnes Kuoleman linnustaja odottamatta pudottaa sen maahan, jolloin niin sävel, muoto kuin värikin katoavat jäljettömiin. Ottakaa varteen tämä opetus, oi halujen orjat!

76

OI PALVELIJATTARENI POIKA!

Ohjausta on aina annettu sanoin, mutta nyt sitä annetaan teoin. Jokaisen on tehtävä puhtaita ja hyviä tekoja, sillä sanat ovat kaikkien omaisuutta, mutta puhtaat ja pyhät teot kuuluvat vain rakkaillemme. Ponnistelkaa siis kaikesta sydämestänne ja sielustanne, jotta teot olisivat teidän kunnianne. Näin Me neuvomme teitä tässä pyhässä ja loistavassa muistiossa.

77

OI OIKEUDENMUKAISUUDEN POIKA!

Yön aikana palasi kuolematon Kauneus uskollisuuden smaragdinvihreältä vuorelta Sadratu’l-Muntaháhan itkien niin katkerasti, 
että korkeuden väkijoukot ja ylhäisen valtakunnan asukkaat yhtyivät Hänen valitukseensa. Kun kysyttiin syytä itkuun ja valitukseen, Hän vastasi: ”Saamani käskyn mukaisesti viivyin odottaen uskollisuuden vuorella, mutta en tuntenut henkäystäkään maan päällä asuvien uskollisuudesta. Mutta katso! Saatuani kutsun palata Minä näin, kuinka pyhyyden kyyhkyset kärsivät tuskissaan maailman koirien kynsissä.” Silloin taivaan Neito riensi hunnutonna ja säteilevänä salaperäisestä kartanostaan ja kysyi heidän nimiään. Yhtä lukuunottamatta ne ilmoitettiinkin. Kiihkeästä pyynnöstä sen ensimmäinen kirjain ilmaistiin, jolloin taivaan kammioiden asukkaat kiiruhtivat ulos autuutensa asunnoista. Kun toinen kirjain ilmaistiin, joka ainoa heistä lankesi maahan. Silloin kuului sisimmästä pyhäköstä ääni: ”Tähän asti, vaan ei edemmäs.” Totisesti, Me todistamme siitä, mitä he ovat tehneet ja yhä tekevät.

78

OI PALVELIJATTARENI POIKA!

Juo jumalallisen salaisuuden virtaa armeliaan huulilta ja katsele viisauden aamutähden verhotonta kirkkautta jumalallisen ilmoituksen päivänkoitteessa. Kylvä Minun jumalallisen viisauteni siemeniä sydämen puhtaaseen multaan ja kastele niitä vakaumuksen vedellä, niin että tiedon ja viisauden hyasintit versoisivat tuoreina ja viheriöivinä sydämen pyhästä kaupungista.

79

OI PYYTEEN POIKA!

Kuinka kauan aiot harhailla pyyteen maailmoissa? Olen antanut sinulle siivet, että lentäisit, ei suinkaan saatanallisten kuvitelmien vaan salaperäisen pyhyyden valtakuntiin. Olen myös antanut sinulle kamman, en kurkkuni raatelemiseen, vaan että kampaisit sillä sysimustat kutrini.

80

OI PALVELIJANI!

Te olette puutarhani puut, kantakaa siis kauniita ja hyviä hedelmiä, niin että ne olisivat hyödyksi niin teille kuin toisillekin. Jokaisen velvollisuus on tehdä työtä, sillä siinä on hyvinvoinnin salaisuus, oi te ymmärtäväiset! Tulokset riippuvat menettelystänne ja Jumala on osoittava teille runsaasti armoaan. Puut, jotka eivät kanna hedelmää, ovat kelvanneet ja vastakin kelpaavat vain poltettaviksi.

81

OI PALVELIJANI!

Ihmisistä kelvottomimmat ovat ne, jotka eivät kanna hedelmää maan päällä. Sellaiset ihmiset luetaan totisesti kuolleisiin. Ei, kuolleetkin ovat Jumalan silmissä parempia kuin toimettomat ja arvottomat sielut.

82

OI PALVELIJANI!

Ihmisistä parhaat ovat ne, jotka työllään ansaitsevat toimeentulonsa ja käyttävät ansionsa itsensä ja omaistensa hyväksi rakkaudesta Jumalaan, kaikkien maailmojen Herraan.

Salaperäinen ja ihmeellinen morsian, 
joka tähän saakka on ollut kätkettynä 
sanojen verhon taakse, 
on nyt Jumalan armosta 
ja Hänen jumalallisesta suosiostansa 
tullut esiin kuin se loistava valo, 
joka leviää Rakastetun kauneudesta. 
Minä todistan, oi ystävät, 
että suosionosoitus on täydellinen, 
väittely lopetettu, asia tutkittu, 
todistusaineisto epäämättömän tosi. 
Näyttäkää nyt, mitä teidän ponnistelunne irrottautumisen tiellä saavat aikaan. 
Tällä tavalla on Jumalallinen suosio 
täydellisesti suotu teille ja niille, 
jotka ovat taivaassa ja maan päällä. 
Ylistys olkoon Jumalalle, 
kaikkien maailmojen Herralle.

Bahá'u'lláh

Windows / Mac